ANUNȚ

Începând cu data de 1 august 2018, pe o perioadă de cel puțin 1 an, Baia Populară Sibiu este închisă pentru a se efectua lucrări de renovare. Modernizarea, posibilă datorită finanțării din bugetul local, implică îmbunătățirea condițiilor și serviciilor.
Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri create.

Baia Populară a fost cunoscută sibienilor sub mai multe denumiri de-a lungul a peste un secol de activitate, dar, indiferent de numele său, aceasta a fost mereu sinonimă cu sănătatea, relaxarea şi confortul fizic.
Încă de la început, această baie populară a fost proiectată pentru a oferi unui segment cât mai larg al populaţiei, acces la servicii considerate la acea vreme de lux. Astfel, contra unui preţ modic, oricine se putea bucura de servicii de îngrijire corporală, de bazinul de înot, sau de saună.
Concepută de arhitecţi germani, clădirea combină mai multe stiluri arhitectonice şi este în prezent una din cele mai vechi construcţii de interes public din Sibiu, fiind nominalizată pe lista monumentelor istorice din România. Nu în multe oraşe din ţară, locuitorii au posibilitatea de a se preocupa de propria sănătate şi de a se relaxa într-un cadru arhitectonic unic în România, la preţuri accesibile.
Pe parcursul unui an, Baia Populară Sibiu are peste 85.000 de vizitatori care vin să beneficieze de serviciile care le sunt puse la dispoziţie: bazin de înot, saună romano-irlandeză - unică în ţară prin complexitatea dotărilor, duşuri, masaj, coafor, cosmetică, sală de fitness, dar şi o spălătorie de rufe.
Ideea de a construi în Sibiul sfârşitului de secol XIX o baie accesibilă tuturor, a aparţinut Dr. Carl Wolff. Adunarea Generală a Casei de Economii (Hermannstädter Allgemeinen Sparkassa) şi-a însuşit această idee şi a furnizat mijloacele de execuţie din fondurile sale de rezervă.
Construcţia, creaţia profesorului de arhitectură al Universităţii Tehnice din München Karl Hocheder (1854-1917), îmbină stilistic forme ale barocului cu elemente de „Jugendstil" de sfârşit de secol XIX şi început de secol XX, fiind cea mai reprezentativă clădire din oraş pentru acest stil arhitectural. Profesorul Karl Hocheder a însărcinat pe unul dintre cei mai buni asistenţi ai săi la conducerea lucrărilor de construcţie - Hans Heckner care, împreună cu meşterul Gustav Mätz şi echipa sa, a ridicat atât de repede acestă clădire, încât inaugurarea a putut avea loc în 11 decembrie 1904.
Din punct de vedere al structurii arhitectonice, Baia Populară Sibiu, este o copie aproape fidelă a Băii Müller din München, realizată de acelaşi arhitect. La vremea respectivă, nici un alt oraş din Austro-Ungaria de mărimea Sibiului, nu dispunea de o asemenea instituţie.

ADRESA
Str. Andrei Saguna 2
Tel: 004-0269-214445
Mail: baia.populara@sibiu.ro
Web: http://www.baiapopulara.sibiu.ro
 

UNDE SE AFLĂ:

ALBUM FOTO:

SCRIE UN COMENTARIU: