Print Friendly and PDF

Păltinişul este o opţiune interesantă pentru un weekend prelungit destinat sporturilor de iarnă sau plimbărilor prin rezervaţia Iezerele Cindrelului la faimoasele lacuri glaciare. Odată ajuns la Păltiniş, nu ai cum să te plictiseşti.
Poţi să schiezi, să urci crestele impădurite din apropiere pe trasee accesibile sau doar să admiri panorama care ţi se deschide în faţă.
Poţi să vizitezi Schitul şi Casa memorială Constantin Noica. Fie că stai o zi sau o vacanţă intreagă, un lucru este sigur: te vei bucura, te vei simţi bine iar Păltinişul îţi va rămane mult timp în inimă.
Staţiunea a fost întemeiată de Societatea Carpatină Ardeleană a Turiştilor - SKV (Siebenbürgischer Karpatenverein) în 1894 fiind cea mai veche staţiune montană din România.
Staţiunea este situată pe coasta de nord-est a munţilor Cindrel (Carpaţii Meridionali), în mijlocul unei păduri de conifere, la 32 km SV de Sibiu, de care este legată printr-o sosea modernizată.
Este staţiunea montană situată la cea mai mare altitudine din ţară (1442m).
Climatul montan, cu aerul ozonat, recomandă staţiunea pentru tratarea asteniilor, a bolii Basedow, a sechelelor pulmonare, surmenaj, hipertiroidie benignă
Temperatura medie anuală este de +4 grade Celsius (media lunii iulie este de 12 grade C, iar a lunii ianuarie de - 6 grade C). Ploile sunt frecvente, dar de scurtă durată, iar stratul de zapadă este prezent 120 zile pe an. Un fenomen meteorologic frecvent întâlnit la Păltiniş este inversiunea temperaturii.
Condiţiile de schi sunt excelente începând din decembrie şi până în aprilie. Pârtiile din staţiune sunt accesibile pentru toti împătimiţii sporturilor de iarnă.
Din nucleul iniţial de vile staţiunea conservă Casa turiştilor (1894), Casa medicilor (1895), Sala Monaco (1898) şi încă o vilă, toate declarate monumente istorice.
Un important obiectiv turistic în staţiune îl constituie Schitul, o biserică de lemn ridicată în deceniul trei al secolului XX unde se află mormântul filozofului român Constantin Noica.
Lăcasul de cult a fost ctitorit de mitropolitul Nicolae Balan şi are hramul 'Schimbarea la Faţă a Domnului' şi beneficiază de o catapeteasmă realizată între 1944-1945 de Constantin Vasile în stil neobizantin. Fresca este opera lui Ovidiu Preotescu. Bisericuţa a fost ridicată cu meseriaşi din Răşinari. Dintre obiectele de valoare păstrate în biserică se numară icoana Sf. Paraschiva datată 1904 şi o Psaltire din aceiaşi perioadă.

CUM AJUNGEM LA PALTINIŞ

Staţiunea Păltiniş se află situată la 32 km de Sibiu şi este legată de oraş printr-o şosea modernă care străbate un peisaj de vis.
TURSIB asigură zilnic legătura cu Păltiniş prin traseul 22:
GARA - CONSTITUTIEI - B-UL COPOSU - PIATA UNIRII - CALEA DUMBRAVII - RASINARI - CURMATURA - PALTINIS
Plecări Sibiu: 07:00, 11:00, 16:00
Plecări Păltiniş: 09:00, 13:30, 17:30
Preţul unui bilet: 9 lei, Dus-intors: 16 lei
Pentru detalii: http://www.tursib.ro/page/tarife_paltinis
 

ARENA PLATOŞ
Arena Platoş Păltiniş este cel mai nou resort de schi şi snowboard din judeţul Sibiu, deschis la doar câţiva kilometri de stațiunea Păltiniş
Arena Platos Păltiniş a fost conceput de la bun început ca un complex de sport şi sănătate destinat în primul rând familiilor. Şcoala de schi este una dintre cele mai bune din ţară, cu profesori bine pregătiţi şi care oferă clienţilor rezultate foarte bune. Avem şi grădiniţa pe schi destinată celor mici să primească prima simţire pe schi. Centrul de închirieri a fost, de asemenea, dotat cu echipamente de foarte bună calitate şi cu o gamă de mărimi ce acoperă de la cei mai mici schiori până la schiorii şi snowboarderii avansați. Cei mici au la dispoziţie două părţii de începători unde pot descoperi tainele schiului şi în urmă cu un sezon, pentru ei a fost pregătită şi Aleea cu Povești, o promenadă pe care se pot întâlni cu figurine din desene animate preferate.

ARKA PARK
Parcul de aventura Arka Park se afla in inima naturii, la doar 24 de km de Sibiu, in superba zona a Paltinisului si isi propune sa maximizeze potentialul de emotie intr-un cadru natural
Arka Park Paltinis va crea o experienta a unei aventuri pe care participantii si-o vor aminti mereu. Acest lucru va fi realizat prin furnizarea exemplara a serviciilor oferite, si prin combinatia de jocuri si activitati puse la dispozitie.
Telefon fix : 0369.505.228
Telefon mobil : 0724.892.677
E-mail: office@arkapark.ro

ALBUM FOTO:

432150 4.74 din 5 (dupa 19 voturi)

SCRIE UN COMENTARIU:

Comentarii

Dan Reus @ 01/08/2017, 2:39

CHEMARE
Fiecare dintre noi, in locul in care se afla, acasa, la studii, la serviciu, cu familia, prietenii, vecinii, colegii, in grupurile si organizatiile din care face parte, poate, fara exceptie, sa intreprinda ceva pozitiv pentru Anul Centenarului Unirii. Totul este sa ne dam seama de puterea noastra, sa fim preocupati de acest eveniment care ne reprezinta, sa ne gandim la el, sa cautam si sa punem in practica ideile, credintele si sentimentele noastre, capacitatile noastre, sa antrenam si pe altii, conform unui plan si unei strategii, care sa ne preocupe si pe care sa le dezvoltam pe parcurs.
Centenarul Unirii poate fi conceput, asa cum ne cheama realitatea, ca un eveniment al nostru al tuturor, de la cetatean la structurile centrale.
Ne-am gandit ce putem face? Daca nu, este momentul! Se poate porni de la raspandirea acestei chemari, de la o batista, un maieu cu insemne specifice puse de noi, de la un steag cu centenarul marcat pe el, de la un manifest raspandit in locuri aglomerate, in cutii de scrisori etc., de la activitati festive si felicitari si se poate ajunge la activitati complexe dupa posibilitatile fiecaruia de cuprindere.
Centenarul Unirii nu este concurential, ci proliferant, caci la el tinem toti. El nu trebuie sa starneasca orgolii si rivalitati, ci un puternic imbold de implicare, pe masura convingerilor noastre. El nu este contrar nimanui, putand apartine tuturor, fiind expresia devizei europene “Unitate in diversitate!”. El favorizeaza specificitatea noastra, ca o conditie a existentei insasi, specificitate care se deschide spre lume. Sa ne infatisam frumosi, asa cum suntem!
Feriti-va de national-sovinism, intoleranta religioasa, subordonari politice, incitari, provocari, diversiuni, de exprimari nepoliticoase, de razboiul hibrid! Pe cei care apeleaza la ele incercati sa-i indrumati si daca nu este posibil tratati-i cu indiferenta! Evenimentul cuprinde si diaspora care trebuie inteleasa cu problemele ei caracteristice.
LA TREABA!
Bucuresti, 26 iulie 2017
Grupul de Initiativa pentru Centenarul Unirii (GICU); anonim, dar reperabil, non-profit, apolitic.

Comentarii

Leon Goodchild @ 05/12/2016, 23:32

Hi,
I am planning on visiting the resort for snow boarding between 1st & 3rd of January. I have checked hotel availability & unfortunately there are no rooms left, is it possible to travel daily from Sibiu by bus?
Also how much is a days snow boarding for 2 adults, including a days beginner lesson?
And can you hire kit including boards, boots, helmets, jackets and trousers, and how much is all this?
Many many thanks, I couldn’t find this info on the website!
Kind regards,
Leon.