Pentru amatorii de mişcare şi pentru cei dornici de relaxare, Sibiul se prezintă cu o gamă variată de posibilităţi de petrecere a timpului liber.
Parcul Sub Arini şi Pădurea Dumbrava oferă condiţii superbe de plimbări sau alergări.
Lângă Parcul Sub Arini există un teren de tenis, iar Sala Transilvania oferă posibilitatea practicării tenisului de masă.
Lângă Sala Transilvania au fost montate patru panouri de baschet unde oricine îşi poate etala talentul de aruncare la coş. Dacă doriţi să-i vedeţi la lucru pe adevăraţii baschetbalişti, iubitorii baschetului pot urmări pe durata campionatului Diviziei A la baschet masculin la Sala Transilvania, meciurile de acasă ale formaţiei CSU Sibiu.
Pentru amatorii de înot, pe lângă oferta complexului Baia Populară, mai există si Complexul Nautic Olimpia deschis întreg anul. Complexul dispune de un bazin de 25 m, cu 6 culoare de nataţie, bazin pentru sărituri de 15x15 m şi tribuna de 600 locuri. Complexul este acoperit şi a fost renovat recent.
În 2008, municipalitatea a amenajat la intersecţia străzilor Gimnasticii şi Berăriei cu Bulevardul Corneliu Coposu un parc pentru skateboard destinat tinerilor care au ca pasiune acest sport.

Pista pentru biciclete

Prima pistă pentru biciclişti a fost inaugurată in 2007. Are o lungime totală de 3 km, iar lăţimea variază în funcţie de suprafaţa disponibilă între 2,4 şi 3 metri. Pista parcurge strada Scoala de Înot, trece pe lângă Stadionul Municipal şi traversează Parcul Sub Arini.
In 2010 s-a extins pista pentru biciclisti cu încă aproximativ 3 kilometri pe Aleea Călăreţilor, prin Pădurea Dumbrava şi până la Muzeul în aer liber.

In 2011, incepand cu luna iunie, municipalitatea a pus la dispozitia sibienilor 10 trasee noi pentru biciclisti, lungimea totala însumează aproape 65 de km de culoar pentru bicicliști, în tot orașul.

- HARTA CU PISTELE DE BICILETE DIN SIBIU

- HARTA CU RASTELE BICICLETE

- INFORMATII GENERALE PRIVIND CIRCULATIA BICILETELOR IN SIBIU

Centru de închiriere biciclete
Din 29 iunie 2012, sibienii dar şi turiştii care vizitează Sibiul, au la dispoziţie noul Centru de închiriere a bicicletelor, "I’Velo", amplasat la Cazarma 90, în Piaţa Unirii . Acest centru, realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu, pune la dispoziţia doritorilor 100 de biciclete.
Bicicletele pot fi închiriate de la centrul din Piaţa Unirii in perioada verii, de luni până duminică între orele 10:00 si 21:30, ultima închiriere fiind posibilă la 20:30.
De asemenea, organizatorii proiectului pun la dispoziţia utilizatorilor şi un sistem online de închiriere, accesibil pe site-ul http://www.ivelo.ro .

centrul de inchiriat biciclete