.
.
.
.
Căutare hotel din Sibiu si Paltinis
După locaţie:
După incadrare:
După categorie:
sau alege din listă:
cautare hoteluri
După facilităti:
Piscina
Restaurant
Facilitati ptr. persoane cu handicap
Sali de conferinta
Cafe/ Bar
Plata prin card
Acces Internet
Se permit animale de casa
Fitness
Aer conditionat
Mic Dejun inclus
.
Hotel Imparatul Romanilor, sec. XIX . SCURT ISTORIC
hotel imparatul romanilor  

Traditia hoteliera in Sibiu este cea mai veche din Romania, primul hotel fiind atestat din 1555. Prima sa denumire a fost La Sultanul Turcilor, denumire care s-a schimbat de-a lungul secolelor. In 1773 si-a schimbat numele in Imparatul Romanilor, iar actuala cladire a fost finalizata in 1895.
Hotelul a fost gazda unui numar impresionant de personalitati, precum: Franz Listz, Johann Strauss, Johannes Brahms, imparatul Joseph al 2-lea al Austriei, regele Carol al 12-lea al Suediei, Mihai Eminescu, doamna Danielle Mitterand, a gazduit trei presedinti germani, Roman Herzog, Karl Carstens, Johannes Rau si Printul Charles, mostenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii.
Din sec. XVII, la intersectia strazii Ocnei cu actuala strada 9 Mai, la nr. 3, a functionat pana in perioada interbelica Hanul La Mielul Alb.
Dintre hanurile celebre care au disparut, mai amintim:
Hanul Curtea Bistriteana (1769) pe strada Centumvirilor, Hotelul Curtea Mediasului pe strada Mitropoliei Nr. 7 (din sec. XVIII) si Hotelul restaurant Lebu la coltul strazii Ocnei cu strada Zidului.
La sfarsitul sec. XIX se deschide pe str N. Balcescu la nr.9 Hotelul Neurihrer.
La inceputul sec. XX Curtea Mediasului se va transforma in Hotel Bonfert
In 1914, la capatul strazii Nicolae Balcescu pe locul vechilor ziduri ale incintei a 3-a care tocmai fusesera demolate, s-a inaltat un hotel care domina si astazi centrul orasului: Hotel Bulevard (din 2007 s-a transformat in Hotel Continental Forum).
Alte hoteluri din perioada interbelica: Central, Ospiciul Crestin /Christlisches Hospitz, P. Guendsch de pe strada Tg. Pestelui, Royal si Transsylvania de pe actuala strada 9 mai, langa gara.
In 1976 se ridica Hotelul Continental pe 14 nivele, urmat de Hotelul BTT (actualul Hotel Parc).

.